10 obiceiuri simple care îți pot prelungii viața

obiceiuri care iti pot prelungii viata

Cercetătorii de la Universitatea Standford au publicat un studiu conform căruia unele obiceiuri comune, respectate cu strictețe, te pot ajuta să trăiești fericit pana la venerabila vârstă de 100 de ani.

Rezultatul studiului arată cât de importante sunt unele decizii pe care luam in fiecare zi, cum ar fi ce încălțăminte purtam.

10. Încercă să vizitezi același doctor

Cercetătorii britanici au ajuns la concluzia că  fiind fidel acelorași medici, în funcție de specialitate, ai mai multe șanse să duci o viață mai lungă și mai buna.

Vizitând regulat un singur medic, acesta ajunge să-si cunoasca mai bine pacientul, observand schimbările din organism, ce ar putea semnala unele probleme de sănătate.

9. Ai grijă cum îți planifici bugetul

După cum era de așteptat, partea financiară îți poate afecta semnificativ starea sănătate. Stresul cauzat de lipsurile materiale are repercusiuni grave asupra organismului, mai ales daca ai peste 50 de ani.

8. Consuma alimente bogate în grăsimi sanatoase

Conform unor studii, alimente precum măslinele, avocado, unele semințe, reduc riscul bolilor cardiovasculare. Aceleași efecte benefice pot fi obținute și prin consumul responsabil de produse de origine animală.

7. E indicat să-ți asculți… intestinele

Asa cum se spune, suntem ceea ce mâncăm. Conform unor studii, secretul longevității stă în stomac, iar bacterii benefice din intestine influențează semnificativ starea generala de sănătate.

6. Poartă încălțăminte și haine confortabile

Ne-am născut goi! Articolele vestimentare care nu te fac să te simți confortabil, afectează negativ și starea de sănătate.

5. Nu mai sta întins pe canapea

Îți poți prelungii viața cu până la 3 ani, doar prin simplul fapt că reduci timpul petrecut pe canapea, în fata televizorului, la maxim două ore pe zi.

4. Dormi mai mult în weekend

Bineînțeles că avem nevoie de odihna după o săptămână lungă de munca. Așa că lasă petrecerile și baga-te la somn. Valabil doar pentru cei care muncesc…

3. Fă curățenie cu regularitate

Dacă nu mergi la sala, sau nu-ti place să faci mișcare în general, poți înlocui cele 30 de minute zilnice recomandate cu o repriză de curățenie. Asta daca nu ești lenes… caz în care nu mai putem discuta de longevitate.

2. Muncește mult!

Studiile arată că persoanele care își setează țeluri, si muncesc din greu pentru a le atinge, au cele mai echilibrate vieți, atât din punct de vedere al sănătății, cât și în plan social.

1. Înconjoară-te de persoane care te înțeleg

Nu contează dacă ai unul, doi, sau zeci de prieteni, atâta timp cât ai suportul lor, sau măcar simți asta, vei avea o viață lungă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *