Aceasta este diferența de vârstă ideală între parteneri. E mai mică decât te așteptai

diferența de vârstă între parteneri

Conform unor studii recente, oamenii de știință au ajuns la concluzia că diferența de vârstă între parteneri influențează serios durata relației.

Se spune că vârsta nu este altceva decât un număr, iar dacă doi oameni se iubesc cu adevărat, aceasta nu influențează cu nimic relația. Conform studiului realizat de către una dintre cele mai prestigioase instituții în domeniu – Universitatea Emory din Atlanta, există o diferență de vârstă perfectă între parteneri.  A fost calculată matematic și poate fi garanția unei căsnicii lungi.

La ce rezultate au ajuns mai exact oamenii de știință:

La experiment au participat 3000 de persoane, toți fiind căsătoriți în prezent sau divorțați. Cercetătorii au ajuns la concluzia că, cu cât diferența de vârstă este mai mare, cu atât cresc șansele de separare. Aceasta se explică prin faptul că vârsta influențează semnificativ interesele și țelurile unei persoane.

Cele mai mari șanse de a avea o relație de lungă durată le au cei de aceeași vârstă, sau cu o diferență de maxim 3 ani. Probabilitatea unei despărțiri din cauza vârstei este sub 3%.

Nici cei cu o diferență de maxim 5 ani nu stau chiar așa de rău. Șansele ca relația dintre acestea să se destrame sunt de numai 18 %. Riscul de separare crește dramatic pentru cei cu o diferență de 10 ani – 30%. Pentru cuplurile în care diferența de vârstă între parteneri este de 20 de ani, sau mai mare, riscul ca fiecare să-și vadă de drumul lui este uriaș. Conform cercetătorilor, acesta ajunge  până la 95%.

În cadrul studiului, pe lângă diferența de vârstă între parteneri, oamenii de știință, au avut în vedere mai mulți factori. Costurile legate de pregătirea nunții, copiii din relațiile anterioare, educația, sunt elemente care influențează durata unei căsnicii.

Dacă ai impresia că vârsta nepotrivită este cel mai mare impediment într-o relație, te înșeli. Același experiment arată că partenerii cu o diferență mare de educație au până la 43% șanse de despărțire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *