Atracții turistice distruse de oameni. Unele pentru totdeuna

atracții turistice distruse de oameni

 Atracții turistice distruse de oameni, unele dintre aceste pentru totdeauna.

Se spune că omul este singura ființă care distruge mediul în care trăiește. Este suficient să aruncăm o simplă privire în jurul nostru ca să ne dăm seama că acesta este un adevăr crunt, care nu ne face cinste. În continuare am pregătit o listă cu 4 atracții turistice distruse de oameni, cu sau fără intenție.

1.  Roca în formă de rață Oregon SUA

Roca în formă de cap de rață din Oregon SUA, a fost de-a lungul a zeci de ani, o atracție turistică deosebită. Americanii obișnuiau să-și facă fotografii cocoțați pe aceasta, mai ales cuplurile. Asta până în august 2016, când un grup de tineri au împins în ea încercând să o doboare… și au reușit. Ceea ce i-a luat naturii mii de ani să creeze, a fost distrus de teribiliști în câteva secunde.

2. Rocile ”Goblin”  din SUA

Aceste formațiuni sunt unice în lume. S-au format de-a lungul a sutelor de mii sau chiar a milioanelor de ani, iar cercetătorii le găsesc intrigante. Se crede că  s-au format prin suprapunerea a două straturi de roci de densități diferite. Roca mai dură a protejat-o pe cea mai moale de eroziune, fiind așezată deasupra acesteia, în timp ce restul peisajului a căzut pradă forțelor naturii. Recent, 3 indivizi au distrus unele dintre roci, din teribilism, cu toate că în fața instanței au declarat că formațiunile reprezintă un pericol pentru trecători.

3. Arborele din Tenere

Una dintre cele mai importante atracții turistice distruse de oameni, arborele din Tenere, a fost pentru aproape 3 secole, cel mai izolat copac din lume. Situat în deșertul Sahara, în regiunea Tenere din Niger, salcâmul din specia Acacia Raddiana a fost o minune a naturii, fiind singurul arbore pe o rază  de peste 400 de km. A servit ca punct de reper pentru caravanele care traversau deșertul. Rădăcinile sale ajungeau la pânza freatică, la o adâncime de 36 de metri, acesta fiind motivul pentru care a supraviețuit atâta timp. În mod ciudat, cel care i-a adus sfârșitul, a fost un șofer beat care, în 1973, a reușit să intre cu camioneta în el și să-l pună la pământ. În locul acestuia, autoritățile au montat un stâlp metalic, care ar trebui să păstreze amintirea copacului.

4. Plaja Maya Bay din Thailanda

Devenită celebră în întreaga lume datorită filmului The Beach, în care a jucat Leonardo DiCaprio, plaja a suferit enorm de pe urma turiștilor. Fiind vizitată, în medie, de peste 5000 de persoane și 200 de ambarcațiuni pe zi, ecosistemul a fost distrus în proporție de 80%. Pentru a salva această minune a naturii, autoritățile au hotărât să limiteze accesul la maxim 2000 de vizitatori pe zi. Ambarcațiunile vor fi nevoite să acosteze vizavi de insulă, iar timp de 4 luni pe ani va fi închisă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *