Cele mai ciudate accesorii pe care oamenii din trecut le foloseau ca să arate bine

6 dintre cele mai ciudate accesorii pe care oamenii le foloseau în trecut pentru a atrage privirile.

Încă din cele mai vechi timpuri, femeile, dar și unii bărbați, foloseau tot felul de accesorii pentru atrage atenția celor din jur. Indiferent că vorbim de obiecte relativ practice, fie utile doar pentru a atrage privirile asupra persoanei care le folosește, această listă te va surprinde.

1.Oala  de noapte pentru domnișoare

În secolele XVII-XVIII, femeile din Franța foloseau un bourdalou… o oală de noapte pentru domnișoare. Avea o toartă și arăta ca un bol pentru sol, dacă ar fi să-l comparăm cu un obiect contemporan. Cu toate că pentru oamenii din ziua de azi, acest obiect  ar fi foarte intim, femeile din acea epocă nu se sfiau să se fălească cu el.

2. Prinzătorul de purici

Din cauza igienei precare a oamenilor din trecut, corpul acestora era o adevărată grădină zoologică pentru purici, păduchi, căpușe și alți paraziți. Deoarece credeau că spălatul corpului duce inevitabil la îmbolnăviri, aceștia nu apelau prea des la această soluție. Unii, chiar și regele Ludovic al XIV, se lăudau cu faptul că nu s-au spălat nici măcar de 5 ori în întreaga viață.

Apare, din această cauză, unul dintre cele mai ciudate accesorii inventate vreodată… prinzătorul de purici. Purtată ca o curea, sau ca un șal, această bucată de blană de animal  a devenit extrem de populară.

3. Spâncene din piele de șobolan

Chiar dacă sună amuzant, femeile din secolul al XVIII-lea apelau des la această tehnică de înfrumusețare. În general aristocrate, doamnele își epilau spâncenele naturale și lipeau în locul acestora bucăți de piele de șobolan. Faptul că uneori le plasau prea sus, făcea ca acestea să arate ridicol.

4. Alunițe false

Folosite inițial pentru a scunde unele  defecte, cauzate de boli precum vărsatul, alunițele false au devenit un trend în secolul al XVIII-lea. Doamnele din trecut își ascundeau sub un machiaj gros semnele din naștere, folosind pentru a atrage atenția alunițe false,  confecționate din piele sau mătase neagră.

5. Masca de soare neagră

Nobilii din secolul al XVI-lea foloseau, în special pentru deplasări, măști din catifea de culoare neagră pentru a-și proteja tenul de radiațiile solare. Cu toate că este unul dintre cele mai ciudate accesorii de care ai auzit vreodată, acesta era destul de util în acele vremuri, când un ten foarte alb simboliza noblețea.

6. Corăbii în păr

Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai ciudate accesorii la care s-a gândit cineva vreodată. Apărută în Franța secolului al XVIII-lea, o perioadă plină de experimente ciudate, coafura a la belle poule comemora victoria unei corăbii franceze supra uneia din Anglia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *