Cele mai ciudate tradiții de Anul Nou în diferite țări

cele mai ciudate tradiții de anul nou

10 dintre cele mai ciudate tradiții de Anul Nou întâlnite în jurul lumii.

Când vine vorba de anul nou, oamenii din diferite țări ale lumii se întrec în tradiții care de care mai ciudate. În timp ce unii acordă o atenție deosebită lenjeriei intime, alții sparg farfurii, practică jocuri de noroc sau se înconjoară de obiecte rotunde.

1. Danemarca – farfurii spate

Dacă celebrezi noul an în Danemarca, nu te speria dacă cineva aruncă cu farfurii în pereții casei tale. Acesta este modul prin care danezii speră să țină la distanță ghinionul în noul an.

2. Spania- 12 boabe de struguri

Spaniolii cred că dacă noul an îi prinde cu 12 boabe de struguri îndesați în gură, vor avea noroc tot anul.

3. Filipine – obiecte rotunde

De la haine la felurile de mâncare, totul trebuie să fie rotund în Filipine în jurul oamenilor în noaptea de anul nou. Rotunjimea, în cultura filipineză, reprezintă monedele, iar această tradiție ar trebui să le aducă  bogăție celor care o respectă.

4. America de Sud – lenjerie colorată

În țările din America de Sud, culoare lenjeriei pe care o porți în noaptea de anul nou are o importanță deosebită.  Lenjeria roșie ajută la găsirea unui partener de viță, cea galbenă sau aurie atrage bogății, iar cea albă simbolizează pacea.

5. Japonia – zâmbete și clopote

Așa cum era de așteptat, una dintre cele mai ciudate tradiții de anul nou este întâlnită în Japonia. Niponii consideră că dacă mergi pe stradă afișând un zâmbet până la urechi, vei fi fericit tot anul. De asemenea, toate clopotele din această țară vor suna de 108 ori în ziua anului nou.

6. Puerto Rico – găleți cu apă

Locuitorii acestei țări au de asemenea una dintre cele mai ciudate tradiții de anul nou. Aceștia cred că aruncatul găleților cu apă pe ferestre alungă spiritele rele.

7. Grecia – jocuri de noroc

Grecii au multe tradiții care de-a lungul timpului au influențat toată lumea. Un obicei specific acestei țări este ca noul an să-i prindă practicând jocuri de noroc. În acest fel soarta va fi tot anul de partea lor.

8. Columbia – valize

Columbienii întâmpină noul an înconjurați de valize, sperând astfel că vor avea parte de multe călătorii.

9. Belgia – urări pentru vaci

Belgienii își iau în serios animalele. O tradiție veche în această țară, este ca în noul an să le adreseze urări vacilor. Tradiția este întâlnită și în unele zone din România.

10. Estonia – 7 mese

Estonienii intră și ei pe lista cu cele mai ciudate tradiții de anul nou. Balticii au parte de nu mai puțin de 7 mese în prima zi din noul an, tradiție respectată cu sfințenie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *