Cele mai otrăvitoare animale din lume

10 dintre cele mai otrăvitoare animale din lume, cunoscute in prezent.

In mod natural, multe animale produc venin, toxine sau diferite otrăvuri, pe care le folosesc pentru a se apăra de prădători, sau pentru a-și neutraliza prada.

De la melci la serpi, broscute sau pești, cele mai otrăvitoare animale se găsesc în toate mediile.

10. Peștele Balon

Ficatul, rinichii si spinii peștelui balon conțin neurotoxine periculoase pentru oameni. Cu toate astea, poate fi comestibil dacă este preparat de un bucătar licențiat.

9. Broasca Săgeata Otrăvită

Mică și viu colorată, broasca săgeata otrăvită are pielea acoperita cu glande care secretă toxine. Simpla atingere afectează prădătorii, însă coloritul viu ar trebui să-i descurajeze.

8. Taipanul de Vest

Originar din Australia, acest sarpe este cunoscut local ca Inland Taipan. Poate elibera până la 110 mg de venin la o sigura mușcatura, suficient cât să ucidă 100 de oameni. Oficial, nu sunt documentate cazuri mortale, sarpele fiind neagresiv si foarte rar întâlnit. Este considerat cel mai veninos șarpe.

7. Paianjenul Călător Brazilian

Datorita veninului puternic, precum și a  faptului că are obiceiul să trăiască pe sol, printre oameni, este considerat unul dintre cele mai otrăvitoare și periculoase animale. Este cel mai veninos păianjen din lume.

6. Peștele Piatra

Cel mai otrăvitor peste din lume, pestele piatra trăiește în apele puțin adânci. Injectează venin cu ajutorul celor 13 țepi aflați pe spatele acestuia.

5. Scorpionul Galben Palestinian

Acest scorpion este unul dintre cele mai periculoase animale din lume, din cauza amestecului de neurotoxine conținute de veninul sau. Cu toate că este puțin probabil să poată ucide un adult, înțepătură sa este extrem de dureroasă.

4. Caracatița cu Inele Albastre

Nu este mai mare decât o minge de golf, dar compensează dimensiunile reduse cu un venin extrem de puternic. Când se simte amenințată, pe corp apar inele de culoare albastră, pentru a descuraja prădătorii.

3. Melcul „Marbled Cone”

În aparență inofensiv, acest melc este unul dintre cele mai otrăvitoare animale. O singura singură picătură din veninul acestuia poate ucide 20 de oameni.

2. Cobra Regală

Este cel mai lung șarpe veninos și injectează, într-o singură mușcătura, suficient venin cât să doboare un elefant. Traiește în pădurile din sudul și sud-estul Asiei.

1. Meduza Cutie

Poate nu te așteptai ca primul loc din lista cu cele mai otrăvitoare animale din lume să fie ocupat de o meduza. Unele specii din această clasă, au  aproximativ 60 de tentaculele, fiecare având suficient venin cât să omoare  50 de oameni. Prada este ucisă sau paraliză instantaneu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *