Cele mai urât mirositoare animale din lume

cele mai urât mirositoare animale

9 dintre cele mai urât mirositoare animale din lume.

Unele animale emană mirosuri neplăcute din diverse motive. O fac pentru a scăpa de prădători, pentru a-și marca teritoriul, pur și simplu  au blana impregnată cu urină și fecale.

9. Milipedele

Diplopodele, sau milipedele, reprezintă o clasă de artropode ce cuprinde peste 10.000 de specii. Când se simt amenințate, unele dintre acestea, eliberează un lichid urât mirositor care ține departe prădătorii. O specie de milipede secretă acid cianhidric. 100 de exemplare din această specie, produc suficient cât să poată ucide un om.

8. Pasărea Puturoasă

Motivul pentru care această pasăre se află pe lista cu cele mai urât mirositoare animale, este unic. Originară din America de Sud, este singura specie a genului său. Odoarea dezgustătoare este cauzată de sistemul digestiv asemănător cu cel al rumegătoarelor. Datorita mirosului neplăcut, este evitată de prădători.

7. Dihorul Dungat

Acestă specie are un mecanism de apărare împotriva prădătorilor extrem de eficient. Când se simte amenințat, împroșcă un lichid secretat de 2 glande anale.  Mirosul îngrozitor, dar și gustul neplăcut al lichidului, au asigurat până în prezent supraviețuirea speciei.

6. Furnicarul Tamandua de Sud

Furnicarul din specia Tamandua de Sud este unul dintre cele mai urât mirositoare animale din lume. Duhoarea acestuia este de până la 7 ori mai puternica decât cea a unui scons. Cu toate că este un animal solitar, se crede ca își folosește această caracteristică pentru a comunica. Mirosul specific poate fi simțit de la 50 de metri.

5. Diavolul Tasmanian

Deși în mod normal nu miroase urât, animalul  emană o odoare neplăcută atunci când este stresat. A dezvoltat această capacitate pentru a-și proteja mediul. Este întâlnit  în Insula Tasmania din sudul Australiei.

4. Boul Moscat

În perioada sezonului de împerechere, urina masculului din această specie capătă un miros dezgustător. Este folosită pentru a marca teritoriul. In timpul acestui proces, o parte din  urina ajunge pe blană. Din acest motiv, boul moscat este unul dintre cele mai urât mirositoare animale.

3. Gândacul Puturos

Această specie, originară din Asia de Est, a fost răspândită accidental în mare parte a lumii. Mirosul specific este produs de glande aflate pe abdomen, care se activează atunci când insecta este în pericol.

2. Jderul ( Glutonul)

Parte din familia Mustelidae, Glutonul  este dotat cu glande anale ce secretă un lichid urât mirositor, la fel ca majoritatea speciilor din această familie. Este animalul care a inspirat numele personajului din productia X-Men, Wolverine, datorită curajului său ieșit din comun. Folosește secreția pentru a-și marca teritoriul, dar și pentru a-și proteja hrana de alți doritori.

1. Sconcsul

Este cel mai faimos dintre cele mai urât mirositoare animale din lume. Întrucât nu excelează la capitolul viteză, preferă să-și înfrunte prădătorii si să-i împroaște cu secretia glandelor sale anale. Jetul ajunge până la 3 metri, iar mirosul poate fi simțit de la peste 2,5 km.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *