Insula pisicilor din Japonia, destinația ideală pentru iubitorii de feline

insula pisicilor

Insula pisicilor, situată în arhipelagul japonez, este locul din lume cu cele mai multe pisici pe metru pătrat

Insula Tashirojima, sau Insula Pisicilor, cum este cunoscută pe plan mondial, este probabil locul pe care orice iubitor de feline și-ar dori să-l viziteze, măcar odată în viață. Se pare că locuitorii insulei au o legătură specială cu aceste animale, care au fost aduse aici pentru a salva localitatea.

Felinele au fost aduse pentru a scăpa insula de rozătoare

Cu ceva timp în urmă, locuitorii insulei, o parte dintre aceștia crescători de viermi de mătase, au adus în zonă numeroase feline pentru le proteja  investiția de rozătoare. Deși șobolanii au fost stârpiți, pisicile au rămas în continuare, mai ales datorită faptului că locuitorii consideră că sunt aducătoare de noroc. Populația umană a insulei, este astăzi mai mică de 100 de locuitori, localnicii fiind depășiți numeric de pisicile care s-au înmulțit exponențial.

Foștii crescători de viermi de mătase au părăsit treptat Tashirojima, când rozătoarele au început să le facă probleme. Cu toate acestea, majoritatea localnicilor au fost, și sunt în continuare, pescari. Astăzi, turismul reprezintă o sursă importantă de venit pentru populația deloc numeroasă.  Pentru a proteja populația de pisici, pe insulă accesul câinilor a fost interzis.

 Există și un altar închinat pisicilor

Chiar în centrul insulei, localnicii au ridicat un altar închinat acestora. Decizia a fost luată după ce câteva pisici au fost ucise accidental, în urma unei unei căderi de pietre de pe dealurile din zonă.  Pe insulă a fost construit și un parc tematic. Cu toate acestea, în zonă nu vei găsi niciun hotel și un singur magazin general.

 Tashirojima nu este singurul loc de acest fel din Japonia

Tashirojima, nu este singurul loc supranumit Insula Pisicilor din Japonia.  Insula  Aoshima, locuită de cel mult 20 de oameni, are o populație mai numeroasă de pisici, raportat la numărul de locuitori. Localnicii sunt însă neprietenoși. Majoritatea bătrâni, nu lasă pe nimeni să se apropie de feline.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *