Lucruri despre lume pe care nu le înveți la școală, deși ar fi indicat

7 lucruri interesante despre lume pe care nu le înveți la școală, deși ar fi indicat.

Cum se comportă o flacără în condiții de gravitație 0? Cu ce se ocupă în prezent fostul asasin personal al lui Pablo Escobar? Știai că cel mai puternic și nemilos pirat din istorie a fost o femeie? Dacă aceste subiecte ți se par interesante, cu siguranță vei citi până la capăt acest articol.

1. Cum se comportă o flacără în lipsa gravitației

Pe Pământ, legile fizicii sunt clare, aerul cald se ridică, iar cel rece coboară, influențat de atracția gravitațională. Din acest motiv flăcările au un aspect alungit. Nu la fel stau lucrurile în lipsa gravitației. Atunci când aceasta lipsește, flăcările capătă  formă sferică, întrucât radiația se raspândește uniform în toate direcțiile.

2. Există banane albastre

Bananele albastre sunt întâlnite în special în China, India, Thailanda și Vietnam. Deși nu pot fi consumate de oameni, sunt o sursă excelentă de hrană pentru elefanți.

3.Asasinul personal al lui Pablo Escobar este astăzi vlogger

Se pare că John Jairo Velasque, fostul asasin plătit aflat în serviciul lui Escobar,  și-a descoperit adevărata vocație. Canalul său de youtube se apropie de un milion de abonați.

4. O tură cu un roller coaster  te poate scăpa de pietrele la rinichi

După ce mai mulți pacienți s-au vindecat de pietre la rinichi, după ce s-au distrat într-un roller coaster, cecetătorii au efectuat un experiment. În urma studiului, în care oamenii de știință au folosit un model 3D de rinichi, a rezultat o rată de succes între 16% și 100%.

5. Cel mai prolific pirat din istorie a fost femeie

Probabil acesta este unul dintre cele mai interesante lucruri despre lume de care nu ai auzit până acum. Originară din provincia Guangdong, Ching Shih a obținut jumătate din flota unui pirat celebru, după ce a devenit soția acestuia. Cu timpul a demonstrat că poate concura cu orice bărbat, ajungând să conducă 80.000 de oameni și 1.800 de vase. În urma unei victorii devastatoare asupra unei flote imperiale, a căpătat supranumele de Regina Pirat.

6. Compania Indiilor Orientale a fost cea mai valoroasă  din istorie

Dacă ar exista astăzi, compania ar avea un capital de 8 ori mai mare decât Apple. Conform estimărilor, la apogeu, aceasta valora aproximativ 7,9 trilioane de dolari.

7. Un experiment riscant

În 1931, un om de știință a efectuat un experiment destul de riscant. A crescut un pui de maimuță alături de fiul său de numai 10 luni, pentru a observa cum se dezvoltă animalul.  Cu toate că puiul de maimuță s-a descurcat mai bine decât copilul la testele de inteligență, nu a reușit să învețe să vorbească. Cercetătorul a fost nevoit să oprească experimentul când a observat că fiul său a început să se comporte ca o primată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *