Lucruri interesante despre femei, care sunt perfect adevărate

Lucruri interesante despre femei

8 lucruri interesante despre femei,care sunt perfect adevărate.
Se pot spune multe lucruri interesante despre femei, această listă putând fi mult mai lungă decât atât. Indiferent că ne referim la aspecte inedite, sau caracteristici genetice, unele trăsături ale femeilor vor reuși să te surprindă

1. Femeile disting mai multe culori dacât bărbații

Studiile confirmă faptul că majoritatea femeilor disting cu 20% mai multe nuanțe. Așa că, data viitoare când o femeie îți spune că un tricou nu este albastru, ci turcoaz, să fii sigur că are dreptate.

2. Corpul lor are o rezistență mai scăzută la alcool

Nu reprezintă o noutate faptul că femeile se amețesc  mai repede decât bărbații. Studiile arată că alcoolul este foarte periculos pentru femei, chiar dacă este consumat în cantități moderate. Sunt mai predispuse la boli precum ciroza hepatică, hepatita, sau demența.

3. Creierul femeilor este mai dens

În medie, creierul femeilor este cu până la 10 % mai mic. Cu toate acestea, mărimea redusa nu influențează negativ abilitățile cognitive, numărul neuronilor fiind relativ același, datorită densității mai mari.

4. Femeile rostesc, în medie, 20.000 de cuvinte pe zi

Unul dintre cele mai interesante lucruri despre femei, este faptul că acestea rostesc aproximativ 20.000 de cuvinte zilnic. Ținand cont că bărbații nu scot mai mult de 7000 de cuvinte, putem spune că acest aspect este cu adevărat surprinzător.

5. Au mirosul mai bine dezvoltat

Abilitatea a fost dezvoltată pe parcursul evoluției. În epoca primitivă, femeile erau în general culegători, simțul mirosului fiind esențial în această activitate.

6.”Mănâncă” aproximativ 534 de rujuri pe parcursul vieții

Un aspect interesant, este faptul că pe parcursul vieții, femeile înghit involuntar aproximativ 534 de rujuri. Cantitate diferă în funcție de zona geografică, și de cultura din care provin.

7. Eleganța înaintea confortului

Acest obicei  nu are explicatii științifice, ci mai degrabă sociale. Societatea i-a impus femeii anumite standarde de-a lungul timpului. Talia subțire, rochii incomode, pantofi cu toc. Majoritatea femeilor preferă să se conformeze așteptărilor celorlalți în detrimentul propriului confort.

8. Trăiesc mai mult

În funcție de zonă, femeile trăiesc, în medie, cu 2 până la 10 ani mai mult decât bărbații. Genomul, dar și societatea, influențează acest aspect binecunoscut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *