Obiecte personale pe care nu trebuie să le împarți cu alții

8 obiecte personale pe care nu trebuie să împarți, sub nicio formă, cu nimeni… nici măcar cu cei dragi.

1.Unghiera

Chiar dacă nu le putem vedea cu ochiul liber, o mulțime de bacterii, viruși și fungi trăiesc pe mâinile și unghiile noastere. Asfel,o unghieră folosită de mai multe persoane crește riscul de răspândire a agenților patogeni, care ne pot îmbolnăvii.

2. Cerceii

Urechile sunt străbătute de multe vase de sânge. Tocmai de aceea, riscul de a te alege cu o boală care infectează sângele este foarte ridicat. Așa că, data viitoare când împrumuți o pereche de cercei, măcar dezinfectează-i înainte să-i folosești.

3. Balsamul de buze

Chiar dacă nu este unul dintre cele mai periculoase obiecte personale care poate fi folosit în comun de mai multe persoane, balsamul de buze poate fi un mijloc eficient de a transmite agenți patogeni. Pielea buzelor este subțire si foarte bine vascularizată. Cel mai comun agent patogen transmis în acest mod este virul herpetic, care de asemenea se transmite prin  intermediul sărutului.

4. Penseta

Penseta, folosită pentru a extrage firele de păr crescute în profunzimea pielii, este unul dintre cele mai periculoase obiecte personale din această listă. Folosită în comun, poate transmite boli și infecții periculoase, cum ar fi HIV și hepatita de tip C.

5. Antiperspirantul roll-on

Aparent inofensiv, antiperspirantul intră în categoria obiecte personale care nu se folosesc în comun. Acesta poate transmite infecții serioase, mai ales dacă este folosit imediat după epilare. Să nu uităm că axila este partea corpului unde se întâlnesc foarte multe bacterii. Mirosul neplăcut este cauzat tocmai de către aceste microorganisme.

6.Săpunul solid

Chiar dacă pare că nu ar trebui să apară în această listă, săpunul în stare solidă oferă condiții ideale pentru dezvoltarea bacteriilor rezistente. Cantitatea redusă de substanțe dezinfectante, sau uneori chiar lipsa acestora, din săpunurile pentru uz casnic, și mediul umed în care se păstrează, sunt principalele motive.

7. Prosopul și buretele pentru baie

La fel ca în cazul multor obiecte personale care intră în contact direct cu pielea, prosoapele și bureții pentru baie nu trebuie folosite de mai multe persoane.

8. Căștile si dopurile pentru urechi

Nu mulți cunosc faptul că folosirea în comun a căstilor audio poate fi calea prin care poți căpăta o infecție a urechii foarte gravă. Căștile audio sunt obiectele personale pe care suntem dispuși să le împrumutăm altora fără prea multe rețineri. Este indicat să renunți la acest obicei, mai ales dacă au fost folosite în timpul unei activități fizice intense.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *