Superstiții ciudate întâlnite în jurul lumii

8 superstiții ciudate întâlnite în diferite colțuri ale lumii.

Ferește-te de cifra 4, nu lăsa cheile pe masă, nu dărui niciodată flori de culoare galbenă. Vezi unde sunt întâlnite aceste superstiții ciudate și multe altele.

1.China, ferește-te de cifra 4

Conform tradiției din această țară, există două categorii de cifre. Cele care aduc noroc, și cele care atrag ghinionul. Cifra 4 face parte din cea de-a doua categorie. Din cauza asemănării cu termenul care înseamnă moarte în chineză, locuitorii din estul Chinei evită să folosească această cifră.

2. Suedia, nu pune cheile pe masă

Dacă îi faci o vizită unui prieten din Suedia, ai grijă să nu pui cheile pe masă. Locuitorii din această țară au multe superstiții ciudate. Lăsatul cheilor pe masă , conform credințelor acestora, atrage un mare ghinion.

3. Rusia, nu dărui flori galbene

Te-ai gândit vreodată că dacă dăruiești cuiva flori de culoare galbenă, nu doar că le va refuza, ci va considera gestul un afront? Și rușii cred în multe superstiții ciudate. În această țară,  florile galbene sunt simbolul trădării și al infidelității. Așa că nu o să vezi prea multe de această culoare în Rusia.

4. Coreea, nu oferi încălțăminte partenerului

În Coreea,  există  credința conform căreia, dacă îi oferi partenerului de viță pantofi, acesta te va părăsi purtând chiar acele încălțări. În această zonă a lumii sunt întâlnite multe alte superstiții ciudate. Cum ar fi să nu oferi niciodată ceasuri…

5. Statele Unite, numărul 13

Cu siguranță ai auzit de această superstiție bizară, răspândită în toată lumea. Ceea ce poate nu știai, este că americanii, cei care au și născocit-o, au dus-o la extrem. În Statele Unite vei găsi multe clădiri care nu au etajul 13, și nu pentru că ar avea maxim 12.

6.Japonia, nu dormii cu fața spre nord

Japonezii, oricât de obosiți ar fi, nu dorm niciodată cu fața spre nord. Conform obiceiurilor acestora, la înmormântări decedații sunt ținuți cu capul spre acest punct cardinal. Aceștia cred că, dacă nu respectă această tradiție, vor atrage un ghinion fatal.

7. Germania, bate de două ori în masă înainte să te așezi

Acest obicei are origini vechi. În trecut, marea majoritate a meselor din baruri arau confecționate din stejar. Se credea că acest arbore nu poate fi atins de spiritele rele. Așa că, pentru a le demonstra prietenilor că nu sunt posedați, germanii atingeau de două ori mesele din baruri cu pumnul, înainte de a lua loc.

8. Spania, mănâncă 12  boabe de struguri de Anul Nou

Spaniolii cred că schimbarea dintre ani trebuie să-i prindă consumând struguri. Aceștia consumă câte o boabă  pentru fiecare lună, în speranța că vor atrage norocul. Partea interesantă este că fac asta chiar în ultimele secunde, întâmpinând noul an cu gura plină de struguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *